Balladi on mainoksista, tuottavuudesta ja liiketoiminnasta vapaa kulttuurijulkaisu.

Balladi toimii omakustanteisesti, eikä sen tekstien sisältöä tai sävyjä ohjata ulkopuolelta rahallisesti.

Balladin tehtävä on esitellä pienilevikkistä taidetta, kuten runoutta, omakustanteita, pienten levy-yhtiöiden musiikkia, sekä kotimaista elokuvaa ja teatteria.

Esittelyt julkaistaan vapaalla tahdilla.

Nykyaikainen tarina on sijoittuu liian usein mainosten ja tuotesijoittelun alle. Tarinankertoja on toisinaan mainos itsessään ja siten muokattavissa. Liiketalouden lait ohjaavat kertomuksia.

Elämä on maailman suurin tarina.  Tarina ei enää kuitenkaan ole vapaa, jos siitä tehdään tuottavuuden väline,  ja mikäli sen sävyjä ja käänteitä ohjataan tarpeen vaatiessa jutun rahoittaneen tahon mukaisesti.

Uudenlainen maailma tuo uudenlaisen ongelman. Kuten kansikuvien editoidut kasvot, voidaan tarinastakin tehdä tuottavampi. Valitettavasti se täytyy tehdä alkuperäisen tarinan kustannuksella.

Me olemme tehneet päätöksen siitä, ettemme koskaan käytä ihmistä välineenämme.  Me emme käytä teksteissämme provosointia tai yksilöön kohdistuvaa ivaa.  Nykyaikaisessa viestinnässä tämä ei enää ole itsestäänselvyys. Siksi päätavoitteenamme on kertoa tarinoita, jotka muistuttavat meitä inhimillisyydestä ja ymmärryksestä. Siksi kerromme tarinan, kuten kertoja sen itse koki. Oli se sitten maailman pienin tai maailman suurin kertomus.

Haluamme toiminnallamme korostaa yksilön ainutlaatuisuutta ja pyrkiä journalistiseen rooliin, joka omalta osaltaan auttaisi luomaan yhteiskuntaa, jossa levitettäisiin esineellistävän ihmiskuvan sijasta rehellisempää puolta siitä, mitä ihmisyys todellisuudessa on.


Me loimme Balladin, jotta tarina olisi statusta suurempi. Nykyaikainen, suorituskeskeinen media luo kiivaasti ja voimakkaasti kuvaa ihanne-ihmisestä, jonka ennalta määriteltyyn muottiin me kannustamme ihmistä pyrkimään. Tämä muotti on kuitenkin täysin epärealistinen ja sairastuttava.

Oikeassa elämässä on säröjä ja kipuja, epäonnea ja epätäydellisyyttä. Meillä aikuisilla on vastuu levittää sanaa myös muokkaamattomasta, todellisesta ihmisestä, jonka elämä on monimuotoisempi ja syvempi, kuin sosiaaliseen mediaan jaettu, filtteröity statuspäivitys.

Esineellistävä, ulkonäköön ja vartalonmuotoon painottuva journalismi ei tule luultavasti koskaan katoamaan. Me voimme kuitenkin perustaa vastaliikkeitä osoittaaksemme, ettemme me halua sellaista informaatiota.

Todellisuutta me haluamme.

Mitä enemmän me kerromme ihmisistä ihmisinä, sitä enemmän me opimme antamaan itsellemme armoa. Meidän on tarpeellista ymmärtää, että myös muiden ihmisten peileistä katselee todellinen, keskeneräinen ihminen. Filtterien lävitse esitelty elämä on kaukana siitä todellisuudesta, joka lapsiamme väistämättä vielä odottaa.

Meidän täytyy tehdä suuria liikkeitä, jotta todellisuus tulisi kivuliaan iskun sijasta luoksemme lempeästi, kuin halaten.

Liike alkaa tarinoista.

Ja tämä on yksi niistä.


Balladi toimii omakustanteisesti, ihmisten ehdoilla. Mikäli sinä haluat osallistua Balladin tukemiseen tai tekemiseen, voit lähettää meille sähköpostia: info@balladi.fi

 


 

 

 

VALIKKO